3.8 C
Skopje
Wednesday, February 1, 2023
spot_img

Анета Пешева: Време е да ја препознаеме гејминг индустријата, затоа што бенефит од неа, ќе имаме сите

Интересно е дека кај нас во Централен регистар кај гејминг индустријата сè уште немаме шифра на дејност. Па затоа и сметам дека е добро...

Д-р Смилка Јанеска-Саркањац: Гејминг индустријата е многу конкурентна и бара разновиден сет на вештини

Д-р Смилка Јанеска-Саркањац е професорка на ФИНКИ. Таа за Приказна споделува дека ФИНКИ иако е еден од најмладите факултети, тој е најброен. Оваа година...

Проф. д-р Ганка Цветанова: Креаторите на државните политики, не ја препознаваат индустријата за развој на игри и покрај нејзиниот силен потенцијал

Институтот за социолошки и политичко правни истражувања (ИСППИ) при УКИМ – Скопје го претстави Првиот извештај на Британскиот совет за мапирање на индустријата за...

Мирјана Јовановска Стојановска: Деменцијата го менува животот на лицата со оваа дијагноза, но и на нивните семејствата

По првото неприфаќање, доаѓа до една бура на емоции од тага, затоа што фактички ние ја губиме личноста која сме ја знаеле, сега е...

Јосиф Дамјанов: Животот со лице со Алцхајмер, е силен предизвик за целото семејство

Животот со лице со дијагноза на Алцхајмер, не е едноставен. Прво, сте живееле со човек кој го познавате поинаку, а сега живеете со...

SINGULAR ЕДНА ГОДИНА Е БРЕНД НА FLUTTER ENTERTAINMENT

Singular бележи една година како дел од најголемата групација за спортско обложување и гејминг – Flutter Entertainment Plc. За кратко време, го зацврсти своето...

Роза Крстеска: На семејствата им треба силна поддршка, за да се адаптираат на лицето со деменција

Во светот постојат и дневни центри за една окупациска стимулација и на старите лица, но и дневни центри за лица кои имаат деменција на...

Катерина Димова: Родителскиот сојуз треба да е тим и да биде силен, за да обезбеди здрав раст и развој на своето дете

Семејството е примарниот објект односно систем каде детето расте и се идентификува. Училиштето е вториот систем. Многу е битна комуникацијата помеѓу родителите и наставниците,...

Stay Connected

22,878FansLike
3,689FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
spot_img

Latest Articles