За нас

Магазин “ПРИКАЗНА” на МТВ

Секој од нас има своја приказна. Лична, емотивна, тажна, среќна, инспиративна. Твојата приказна се раскажува, затоа што секоја приказна е важна. Пренесува знаење кое ни треба. Заедно можеме повеќе. Иницирај промени со твојата приказна!

Mагазин “Приказна “ истражува и споделува со Вас. Ќе раскажуваме приказни кои ќе бидат инспирација за сите.

Некои приказни се емотивни, некои се инспиративни, некои се тажни, некои се среќни. Но, без разлика какви се, сите тие имаат поука, носат знаење кое може да ни помогне на сите нас, да изградиме подобро општество за сите. Приказните ќе бидат наш новинарски предизвик. Ќе се обидеме да направиме приказ на одредена тема преку лични приказни, кои ќе ги раскажуваме, истражуваме, анализираме и претставуваме, со цел заедно да ја откриеме поуката која ја носат. Време е да ги вратиме вистинските вредности и довербата како придобивки за заедничко опстојување во општеството како заедница на различности.

Веб сајт: https://www.prikazna.mk

Импресум:

Главен уредник: Вики Чадиковска

Редакција: Ване Марковски, Бранка Чочковска

Контакт: contact@prikazna.mk